Tips voor kantoorverlichting

Of u nu thuis achter een bureau zit of ergens wat heel iets anders is, het karakter en de kwaliteit van de verlichting kan uw werkruimte helpen om uw productiviteit te verhogen. Slechte verlichting kan uw energie verminderen, moraal verzachten en hoofdpijn veroorzaken, en uiteindelijk uw vermogen om effectief te werken, verminderen.

Als u niet veel natuurlijk licht heeft, zijn kunstlichten nog belangrijker bij het overwegen van werkruimteverlichting. Veel kantoren thuis hebben omgevingsverlichting, maar het is een fout om te denken dat deze voldoende zijn. Bestaande omgevingsverlichting is niet ontworpen voor functionele verlichting voor uw bureau thuis en het is dus vaak nodig om extra verlichting toe te voegen.

kantoorverlichting officecity

Vermijd het werken onder de directe schittering van bovenlichten. In plaats daarvan, kijk naar manieren om het omgevingslicht dat uw kantoorruimte zal verlichten. Tinten verzachten en verstrooien anders dan hard licht, terwijl een opwaartse vloerlamp het licht van muren en plafonds afstopt. Het doel is om de gehele ruimte te verlichten zonder onnodige schittering en contrast te creëren, terwijl schaduwen worden vermeden.

Handige kantoorverlichting nodig? Kijk op Officecity.nl

Voor computerwerk en andere intensieve taken, kies een goed gedefinieerde lichtbron gewijd aan wat u doet. Een verstelbare bureaulamp kan licht plaatsen waar u het nodig hebt en een verscheidenheid aan taken ondersteunen. Als uw thuisbureau meerdere werkstations heeft – bijvoorbeeld een bureau voor computer- en telefoonwerk, een archiefgebied en een tafel voor het beoordelen van foto’s en lay-outs of dergelijke, stelt u speciale verlichting voor elke locatie op.

Denk altijd aan waar je licht vandaan komt. Een lichtbron dat achter je vandaan komt als je op je computer werkt, zal bijna onnodig lichtschetsen op je monitor creëren. Kijk uit voor onbedoelde schaduwen door lampen gericht voor taakverlichting. Bijvoorbeeld, als je met je rechterhand schrijft, kan je hand en arm schaduwen werpen als het taaklicht ook rechts wordt afgesteld. Plaats de lamp dan dus links.  Overweeg ook de locatie van lampen bij het opstellen als er ramen aanwezig zijn in de werkruimte.

Vergeet niet het unieke voordeel van natuurlijk licht dat uit een raam, dakraam of een ander portaal komt. Zonlicht kan warme verlichting produceren die de werkomgeving echt verbetert. Aan de andere kant moet u wellicht rekening houden met direct zonlicht dat op zekere tijden van de dag overweldigende schittering oplevert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *