Hot fill boiler

Een hotfill keukenboiler is een boiler die wordt aangestuurd door de cv ketel. Hiervoor heeft u wel een combiketel nodig, omdat dit type cv ketel warm water levert. Op het moment dat u de warmwaterkraan open draait, gaat de cv ketel branden om warm water te leveren.

Het water moet nog opgewarmd worden en dat duurt een tiental seconden. Om dit tijdverschil op te vangen, levert de hot-fill boiler direct warmwater. Het warmwater dat de cv ketel levert, gaat dan naar de hot-fill boiler. Omdat de hot-fill boiler waterwater als aanvoer heeft, hoeft de boiler minder energie te gebruiken om het water op de ingestelde temperatuur te houden.

Hierdoor bespaart u energiekosten en is het beter voor het milieu. Bij normale boilers is de aanvoer koud water waardoor deze boilers meer energie gebruiken. Wanneer u vaak kort warmwater gebruikt uit de kraan, is het niet aan te raden om een hot-fill boiler te nemen.

De cv ketel krijgt dan niet de kans om warm water aan de hot-fill te leveren. Het verwarmingselement van de hotfill boiler is namelijk gemaakt om het warm op temperatuur te houden (net niet op te warmen) zodat het lang duurt voor het water op de juiste temperatuur is.